Sport

Sport

Individuele begeleiding

Heb jij een sportief doel? Wil je beter presteren of minder kleine kwaaltjes ervaren? Wij helpen je hiermee, of je nu actief bent in voetbal, lopen, badminton, fietsen,...

We kijken samen naar je trainingsgeschiedenis en je persoonlijke doelen. We onderzoeken je lichaam en stellen kwaliteiten en werkpunten op. In je individuele schema kunnen verschillende zaken naar voor komen. Zo is het mogelijk om naast een loopschema ook herstelsessies en krachttraining te verwerken in je programma. Zo kunnen we aan gerichte blessurepreventie doen en daarnaast ook je prestaties verbeteren.

Loopbegeleiding

Individueel

Voor professionele loopbegeleiding kun je bij ons steeds terecht. Ongeacht op welk niveau je loopt, onze deskundige therapeuten zorgen ervoor dat jij ondersteund wordt om je doelen te halen.

Groepssessie: Stabilisatiesessie voor lopers 

Wekelijks geeft Eline de stabilisatiesessie voor lopers. Zowel recreatieve als competitieve lopers komen in het kader van blessurepreventie en prestatieverbetering een uurtje samen oefenen. Na een uitgebreide warming-up waarbij dynamische stretchings, loopoefeningen en versnellingen aan bod komen, wordt overgegaan naar versterkende oefeningen. Deze zijn ook specifiek gericht op spiergroepen die tijdens het lopen actief zijn. De sessies gaan elke donderdagavond door in openlucht.

Bij interesse: contacteer Eline via 016 20 30 76

Ploegbegeleiding

Wil je als ploeg begeleid worden op fysiek en/of medisch vlak? Dan kunnen wij jou op meerdere manieren ondersteunen. Blessurepreventie zorgt gegarandeerd voor betere teamprestaties.

Wil je sportspecifieke fysieke testen op het veld om te zien waar je als ploeg staat? Wil je eerder medisch opgevolgd worden over weken/maanden/jaren heen? Misschien wil je liever wekelijks ondersteunende stabilisatiesessies en krachttraining in onze goed uitgeruste praktijk of op je club? Of wil je combinaties van deze mogelijkheden? Twijfel niet om ons te contacteren om te kijken hoe we jouw ploeg het best kunnen ondersteunen.

Pulse! Beweeg naar een actieve levensstijl

Krijg opnieuw plezier in het bewegen, door te bewegen.

Pulse is een groep enthousiaste mensen die samen met een lach op hun gezicht twee keer per week bewegen. Het is opgezet voor personen met een chronische aandoening zoals: fibromyalgie, CVS, chronisch pijnsyndroom en oncologische pijn. Onder professionele begeleiding van een ervaren kinesist doen we samen aan sport op een aangepaste manier zodat iedereen vol animo kan meedoen.

Een chronische aandoening en het behandelen ervan kan grote en langdurige gevolgen hebben, met een belangrijke impact op het dagelijks leven. Veel voorkomende klachten zoals vermoeidheid, pijn, verminderde eetlust of gestoorde slaap kunnen verbeteren door regelmatig intensief te bewegen.

Ook wanneer je weinig klachten ondervindt, maar graag op een laagdrempelige manier wilt bewegen, kan je bij Pulse terecht.

Plezier en de voldoening van het bewegen komen op de eerste plaats!

Screening

Wil jij op korte termijn blessures voorkomen of je prestaties verbeteren? Wil je op lange termijn opgevolgd worden en jezelf een extra boost geven? In onze praktijk is het mogelijk om een algemene screening van je lichaam te laten uitvoeren. Dit kan ook specifiek opgesteld worden voor een bepaalde sport, zoals lopen of voetbal.

Bij deze screenings wordt er onder andere gekeken naar lichaamsstatiek, mobiliteit, flexibiliteit, stabiliteit en kracht. Daarnaast is het mogelijk om je lichaamssamenstelling na te gaan met onze Inbody. De resultaten worden geanalyseerd en bijgehouden om op latere momenten je progressie goed te kunnen zien. Op basis van deze screening wordt er een individueel oefenprogramma gemaakt waarmee jij aan de slag kunt.

Inspanningstesten

Wil jij je sportprestaties naar een hoger niveau tillen en gericht trainen? Wil jij je pre-season of off-season zo goed mogelijk plannen om er conditioneel meteen te staan?

Het afnemen van een inspanningstest is dan een ideale manier om objectief je huidige capaciteiten in kaart te brengen. Eline zal je test afnemen op de loopband of op de rollen. (Breng in dat laatste geval zeker je eigen fiets mee.) Daarna worden de resultaten uitvoerig geanalyseerd en krijg je een trainingsschema met bijpassende adviezen om jouw doelen te halen.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x