Kinepraktijk Van Baelen

Praktische info

Routebeschrijving

Onze praktijk in Herent bij Leuven

Klik op de kaart voor een routebeschrijving

Contact Kinepraktijk van Baelen - Herent-Leuven - Kinesitherapie, sportkinesitherapie, revalidatie, sport

Tarieven

Onze tarieven zijn gebaseerd op adviezen van beroepsvereniging Axxon.

  • Sessie bij Joris Van Baelen: €36,50
  • Sessie bij andere kinesisten: €34,50
    (zowel in de praktijk als aan huis)

De psychologen hebben een eigen tarief.

Betaling

Je kan betalen met Payconiq of via overschrijving.

Gedeconventioneerd

Wij zijn als praktijk gedeconventioneerd

De conventie is een overeenkomst tussen het Riziv, de mutualiteiten, de verzekeringsinstellingen en de beroepsvereniging die de tarieven vastlegt van de erelonen en de terugbetaling.

De beroepsvereniging voor kinesitherapeuten, Axxon, raadt aan om te deconventioneren, gezien dit de enige manier is om een eerlijke verloning te verkrijgen en om kwaliteit te kunnen blijven garanderen. In Leuven en omstreken zijn er verscheidene praktijken die net als ons gedeconventioneerd zijn.

Terugbetaling

Een sessie kinesitherapie op doktersvoorschrift wordt steeds gedeeltelijk terugbetaald door jouw mutualiteit. Er zijn verschillende voorschriften mogelijk afhankelijk van de pathologie. Dit bepaalt in welke mate je wordt terugbetaald.

  • Courante aandoeningen: max 18 sessies aan het normale terugbetalingstarief. Indien je hier overheen gaat, zal je terugbetaling aan een verminderd terugbetalingstarief zijn. Het is mogelijk om drie verschillende courante pathologieën per jaar terugbetaald te krijgen aan het normale terugbetalingstarief.
  • F-pathologieën (bv. na operaties): max 60 sessies aan het normale terugbetalingstarief. Indien je hier over gaat, zal er overgeschakeld worden naar een verminderd terugbetalingstarief.
  • E-pathologieën (ernstige aandoeningen): max 60 sessies voor een voorschrift. Er zijn bij E-pathologieën een onbeperkt aantal voorschriften mogelijk, steeds aan een buitengewoon verhoogde tegemoetkoming.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x